Grundskollärare till Stöcksjö skola

Ärende: UTBILDN:2017:252

Vi samverkar för att barn och unga ska utvecklas och ha en trygg uppväxt. Vi lär barn att läsa, skriva och räkna. Vi bidrar till att utveckla barns fantasi och tro på sin egen förmåga. Vi stödjer barn och unga att leva ett självständigt liv. Vi har Sveriges viktigaste jobb - vårt uppdrag är att ge unga framtidstro.

Stöcksjö skola omfattar förskola, förskoleklass och årskurserna 1-6 och fritidshem. Skolan ligger naturnära och bara ca 5 minuters bilresa från Avion. Vi är en liten enhet med ca 110 elever där alla barn och vuxna känner varandra väl och tillsammans skapar vi en trygg miljö för barns lärande och utveckling. På Stöcksjö skola har vi en unik möjlighet att kunna följa barnen från det att de börjar förskolan till dess att de lämnar oss i åk 6. Dina arbetsuppgifter

Du kommer att undervisa i årskurs 1-3. I uppdraget ingår att vara mentor för klass 2,  samt att handleda enskilda elever. Du har en nära samverkan med personal från fritidshemmet. Som handledare ska du kunna väcka nyfikenhet hos eleverna och stimulera dem att själva söka kunskap. I samarbete med arbetslag och kollegor ansvarar du för att driva och utveckla det pedagogiska arbetet med läroplan och kommunala mål som riktmärke. Kontakt och samarbete med föräldrar är en viktig del i arbetet.


Om dig

Vi söker dig som har lärarbehörighet 1-7 eller 1-3 . Du har lärarlegitimation
/har ansökt om legitimation. Vi tror att du har erfarenhet av undervisning. Har du dessutom erfarenhet av mentorskap, föräldrakontakter och att använda smartboard/IT i undervisningen är det positivt.

Du är väl förtrogen med skolans styrdokument och har förmåga att individualisera och variera undervisningen utifrån elevernas behov. Du är en tydlig ledare i klassrummet med förmåga att skapa struktur, sammanhang och goda relationer.

Du har kunskap kring bedömning och betygsättning. Vi tror också att du har erfarenhet att undervisa elever med behov av särskilt stöd. 

Du bör ha körkort och tillgång till bil då bussförbindelserna inte alltid stämmer så bra överens med arbetstiderna.

Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och cv.
Har du lärarlegitimation bifoga denna.

Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning.Övrigt

Anställningsform:
Tillsvidareanställning, heltid, med anställning enligt överenskommelse.

Tillträdesdag:
Enligt överenskommelse.

Sista ansökningsdag:
2017-09-25


Mer information

Frågor om jobbet:
Katarina Lundkvist, rektor, 090-16 27 90, 070-363 72 40

Fackliga frågor:
Lärarnas Riksförbund: Birgitta Larsson, 090-16 18 94
Lärarförbundet: Anna Olskog, 090-16 49 32

Support:
Behöver du stöd när du ska göra din ansökan?
Kontakta vår support, 090-16 10 99, tryck 1

Säljer du annonser eller erbjuder rekryteringsstöd?
Var vänlig, kontakta inte kommunen om det! Vi väljer och kontaktar själva företag vi samarbetar med


Umeå kommun

Umeå kommun är regionens största arbetsgivare med 11 900 medarbetare. Våra jobb och vår värdegrund utgår från medborgarfokus, öppenhet, tillit och ständiga förbättringar. Umeå är en kulturstad i ständig utveckling. För att klara målet 200 000 invånare år 2050 behöver vi bli fler som arbetar för tillväxt och välfärd. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. De närmaste tio åren kommer vi att anställa omkring 1 000 medarbetare varje år. Vill du bli en av oss?