Skolvärd till Dragonskolan

Ärende: UTBILDN:2017:255

Vi samverkar för att barn och unga ska utvecklas och ha en trygg uppväxt. Vi lär barn att läsa, skriva och räkna. Vi bidrar till att utveckla barns fantasi och tro på sin egen förmåga. Vi stödjer barn och unga att leva ett självständigt liv. Vi har Sveriges viktigaste jobb - vårt uppdrag är att ge unga framtidstro.

Dragonskolan är Umeås största mötesplats för ungdomar! Hos oss möter du 2 300 elever i en nyligen renoverad byggnad. Vi har ett brett utbud av program, kurser och tillval som gör att eleverna får möjlighet att forma sin egen utbildning. Vi erbjuder bra och tidsenlig undervisning och trivsam miljö i moderna lokaler. På skolan finns ett Elitdrottsgymnasium och ett Teknikcenter som satsar på att skapa Sveriges bästa arena för teknikutbildning i nära samverkan med näringslivet.


Dina arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta med förebyggande insatser för ungdomar på Dragonskolan i Umeå. Huvuduppgift är att stödja elever i dess skolgång och då främst tid som inte är lärarledd, dvs raster, håltimmar och liknande. Ditt arbete innebär att samråda med ledningsgruppen på Dragonskolan, lokala förebyggande rådet, elevhälsan och lärare.

 

Samarbete är en mycket viktig faktor och att kunna arbeta i samverkan med olika yrkesgrupper. Det är viktigt att du är självständig och kan stå på egna ben och hela tiden tryggt bär den värdegrund som skolan står för. I de arbetsuppgifter som är kopplade till skolvärd ingår förebyggande arbete mot droger, kriminalitet, hot och våld och skadegörelse. Du arbetar för att implementera och följa upp Dragonskolans planer mot Hot och våld och droger.

 

• Du ska skapa relationer och en trygg atmosfär i skolan

• Du ska förebygga bråk och missbruk och kunna hjälpa till då konflikter uppstår

• Du ska sätta gränser i enlighet med skolans regler och värdegrund

• Du ska ingripa mot droger, kriminalitet, skadegörelse och hot/våld i enlighet med Dragonskolans planer

• Du ska handleda elever att lösa konflikter

• Du ska avvisa obehöriga besökare i enlighet med kommunens besökspolicy

• Du ska stödja och inspirera likabehandlingsarbetet bland lärare och elever.
Om dig

Personlig lämplighet är avgörande, men vi ser gärna att du har utbildning som fritidsledare, socialpedagog, socionom eller annan likvärdig utbildning. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete med ungdomar, fältarbete och/eller familjehem.

För att lyckas med uppdraget är det meriterande om du är förtrogen med skolans verksamhet. Det är viktigt att du kan vara ledare med förmåga att vara en stödjande och gränssättande vuxen till elever i åldern 16-20 år.


Bifoga gärna personligt brev och cv.
Har du lärarlegitimation bifoga denna.

Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning.Övrigt

Anställningsform:
Vikariat, heltid från och med 2017-11-13 till och med 2018-12-21

Tillträdesdag:
2017-11-13

Sista ansökningsdag:
2017-10-05


Mer information

Frågor om jobbet:
Helén Burstedt, rektor, 090-16 24 03

Fackliga frågor:
Lärarnas Riksförbund, Hans-Erik Carlborg, 070-220 85 53

Lärarförbundet, Anna Olskog, 090-16 49 32

Support:
Behöver du stöd när du ska göra din ansökan?
Kontakta vår support, 090-16 10 99, tryck 1

Säljer du annonser eller erbjuder rekryteringsstöd?
Var vänlig, kontakta inte kommunen om det! Vi väljer och kontaktar själva företag vi samarbetar med


Umeå kommun

Umeå kommun är regionens största arbetsgivare med 11 900 medarbetare. Våra jobb och vår värdegrund utgår från medborgarfokus, öppenhet, tillit och ständiga förbättringar. Umeå är en kulturstad i ständig utveckling. För att klara målet 200 000 invånare år 2050 behöver vi bli fler som arbetar för tillväxt och välfärd. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. De närmaste tio åren kommer vi att anställa omkring tusen medarbetare varje år. Vill du bli en av oss?