Psykolog till för- och grundskolans Elevhälsa

Ärende: UTBILDN:2017:254

Vi samverkar för att barn och unga ska utvecklas och ha en trygg uppväxt. Vi lär barn att läsa, skriva och räkna. Vi bidrar till att utveckla barns fantasi och tro på sin egen förmåga. Vi stödjer barn och unga att leva ett självständigt liv. Vi har Sveriges viktigaste jobb - vårt uppdrag är att ge unga framtidstro.

Elevhälsan är ett verksamhetsområde inom För- och grundskolan där medicinska, psykologiska, sociala och specialpedagogiska insatser ingår. Vi arbetar utifrån intentionerna i den nya skollagen. Elevhälsan är en del av skolans lärandeuppdrag och det samlade arbetet för hälsa och lärande. Verksamheten riktar sitt arbete till kommunens ca 15 700 barn och ungdomar i åldrarna 1-16 år.

Elevhälsan i för- och grundskolan arbetar i team bestående av kurator, skolsköterska och psykolog. Det finns även tillgång till specialistkompetens inom olika specialpedagogiska områden tex särskola och läs- och skrivproblematik.


Dina arbetsuppgifter

Att arbeta som psykolog inom Elevhälsans geografiska team innebär handledning, utredning och utvecklingsbedömning, observationer samt kompetensutveckling inom grundskolans årskurser, från förskoleklass till åk 9. Tonvikten ligger på handledning av pedagoger och personal och utredning/utvecklingsbedömning av elever. Vissa ärenden innebär direkt arbete med eleverna.

En annan viktig uppgift blir att stötta skolans rektor och personal i deras elevhälsoarbete och ingå i lokala elevhälsoteam. Givetvis jobbar du hälsofrämjande och förebyggande på organisations-, grupp- och individnivå.Om dig

Vi vill att du som söker är legitimerad psykolog med erfarenhet av arbete med barn och ungdomar. Du har också erfarenhet av handledning och har vana att göra utredningar och kartläggningar.

Har du jobbat inom skolan är det meriterande. Det är viktigt att du har ett helhetsperspektiv på barns lärande och utveckling. Du måste ha förmåga att skapa goda relationer mellan barn, ungdomar och vuxna men också mellan olika myndigheter eller aktörer såsom skola, familjehem, socialtjänst osv. Du ser ett stort värde i att jobba tillsammans med olika yrkeskompetenser. 

Vi söker dig som är lyhörd, tydlig och kommunikativ med hög integritet.

Vi strävar efter en organisation som kännetecknas av mångfald och återspeglar samhällets struktur. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Resor ingår i tjänsten så du måste ha körkort och helst tillgång till egen bil.

Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och cv.


Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning.Övrigt

Anställningsform:

2 platser
Tillsvidareanställning,  heltid från och med 2017-11-20 eller efter överenskommelse
Vikariat heltid, från och med omgående till och med 2018-06-23, eventuellt  möjlighet till förlängning.

Tillträdesdag:
Snarast enligt överenskommelse

Sista ansökningsdag:
2017-10-02


Mer information

Frågor om jobbet:
Marie Aspfors, enhetschef Elevhälsan Umeå, 090-16 51 06, 070-611 70 88
Lars-Åke Nordström, enhetschef
Elevhälsan Umeå, 090-16 51 05, 070-333 74 87

Fackliga frågor:
Psykologförbundet, Helena Stenmark 090-16 51 29, 070-522 79 99

Support:
Behöver du stöd när du ska göra din ansökan?
Kontakta vår support, 090-16 10 99, tryck 1

Säljer du annonser eller erbjuder rekryteringsstöd?
Var vänlig, kontakta inte kommunen om det! Vi väljer och kontaktar själva företag vi samarbetar med


Umeå kommun

Umeå kommun är regionens största arbetsgivare med 11 900 medarbetare. Våra jobb och vår värdegrund utgår från medborgarfokus, öppenhet, tillit och ständiga förbättringar. Umeå är en kulturstad i ständig utveckling. För att klara målet 200 000 invånare år 2050 behöver vi bli fler som arbetar för tillväxt och välfärd. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. De närmaste tio åren kommer vi att anställa omkring tusen medarbetare varje år. Vill du bli en av oss?