Personlig assistenter till Sävar

Ärende: OMSORG:2017:99

Funktionshinderomsorgen
i Umeå kommun vill i närhet och samspel vara en resurs som frigör och stärker människors förmåga att leva ett självständigt liv

Personer under 65 år som har en funktionsnedsättning och omfattande behov av stöd och hjälp kan söka personlig assistans. En personlig assistent hjälper någon med grundläggande behov, till exempel att äta, klä på sig, tvätta sig och kommunicera. Assistansen är individuellt anpassad och ska ge ökade möjligheter för personer med funktionsnedsättning att leva ett självständigt liv.


Dina arbetsuppgifter

Du arbetar i brukarens hem och utför arbetsuppgifter som förekommer i hemmet. Stor del av arbetsuppgifterna handlar om att hjälpa brukaren med omvårdnad och träning. Arbetet kan innebära att följa med brukaren på  dagliga aktiviteter. Du ska underlätta för brukaren att tolka och förstå omgivningen och att bli förstådd. Du deltar aktivt för att skapa en meningsfull vardag och fritid för brukaren.


Du ingår i en arbetsgrupp som har ett gemensamt arbetssätt, men utför arbetsuppgifterna själv.Om dig

Vi söker dig som är utbildad undersköterska eller har erfarenhet inom området personlig assistans.

Du visar respekt för brukarens behov av ett privatliv och har förmåga att samspela med brukarens anhöriga, arbetskamrater och vänner. Det är avgörande att samspelet med brukaren fungerar bra. Vi förutsätter att du är självständig och tar egna initiativ. Det är viktigt att du ej har ryggproblem då det är förekommer förflyttningar och att hjälpa brukaren med sin träning.

Brukaren bor i Sävar, eftersom som arbetstiderna inte passar med busstiderna så krävs det att man kan köra bil eller cykla.


Bifoga gärna personligt brev och cv.

 

I hemmet finns en hund.


Övrigt

Anställningsform:
Tillsvidareanställning, deltid 48,76% på schema dag/kväll/helg.

Vikariat, deltid 171201-180331, 86,5% på schema dag/kväll/helg.

Tillträdesdag:
Enligt överenskommelse.

Sista ansökningsdag:
2017-09-28


Mer information

Frågor om jobbet:
Annika Eriksson enhetschef, 090-16 46 31

Fackliga frågor:
Kommunal:  Emelie Persson, 090-16 18 87

Support:
Behöver du stöd när du ska göra din ansökan?
Kontakta vår support, 090-16 10 99, tryck 1

Säljer du annonser eller erbjuder rekryteringsstöd?
Var vänlig, kontakta inte kommunen om det! Vi väljer och kontaktar själva företag vi samarbetar med


Umeå kommun

Umeå kommun är regionens största arbetsgivare med 11 900 medarbetare. Våra jobb och vår värdegrund utgår från medborgarfokus, öppenhet, tillit och ständiga förbättringar. Umeå är en kulturstad i ständig utveckling. För att klara målet 200 000 invånare år 2050 behöver vi bli fler som arbetar för tillväxt och välfärd. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. De närmaste tio åren kommer vi att anställa omkring 1 000 medarbetare varje år. Vill du bli en av oss?