Ledsagare till Vuxna,  Barn och unga och Avlösare

Ärende: OMSORG:2017:77

Funktionshinderomsorgen i Umeå kommun vill i närhet och samspel vara en resurs som frigör och stärker människors förmåga att leva ett självständigt liv.


Vi söker dig som är intresserad av att arbeta som uppdragstagare inom Umeå kommuns ledsagare- och avlösarservice inom Barn och unga och Vuxna.

Oavsett om du är avlösare eller ledsagare kommer du att finna att detta är ett stimulerande och ett givande arbete. Där dina insatser är värdefulla. Med uppdraget följer även ett stort ansvar då en familj, barn/ungdom är beroende av dina insatser. För ledsagare för vuxna är det 18 år och uppåt för de flesta uppdrag. Vi söker uppdragstagare inom Umeå kommun inklusive orterna Holmsund/Obbola, Sävar, Hörnefors.Ledsagarservice- vad är det ?
Som ledsagare är du uppdragstagare till vuxna eller ett barn/ungdom med funktionsnedsättning.
Syftet med ledsagning är att möjliggöra en meningsfull fritid för brukaren.
Ledsagning är beviljad utifrån beslut av timmar som skall utföras utanför hemmet, genom att ge stöd till den enskilde i olika sociala sammanhang, till exempel idrottsaktiviteter, kulturarrangemang, promenader med mera.
Avlösarservice- vad är det ?
Som avlösare är du uppdragstagare hos en familj med ett barn/ungdom med någon form av funktionsnedsättning i deras hem. Som avlösare avlastar du föräldrarna.
Syftet är att föräldrar, syskon ska få avlastning med möjlighet att lämna hemmet. Föräldrarna väljer själva vad de vill göra med den tid de har blivit beviljade. Men det är viktigt att det handlar om att möjliggöra deras fritid.
Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och cv.

 

Enligt lag så måste alla som arbetar inom verksamheter med barn under 18 år uppvisa ett giltigt utdrag från polisens belastningsregister vid anställningstillfället. Ett sådant utdrag kan du beställa från polisen via denna blankett.Om dig


Vi söker dig som är lyhörd och öppen för att tillvarata den enskildes önskemål om fritidsaktiviteter och trivs med att arbeta med människor. Erfarenhet av vårdarbete är meriterande, då vi har ett stort behov av sökande med erfarenhet av omsorgsarbete. Vi ser helst att du kan vara tillgänglig minst ett år för att främja en bättre kontinuitet.
Övrigt

Anställningsform:
Som uppdragstagare arbetar du ca 10 - 30 timmar per månad utifrån beslut.

Behovet kan vara dag, kväll och helg


Tillträdesdag:
Urval och intervjuer sker löpande

 

Lön:

Enligt arvode

Sista ansökningsdag:
2017-10-02


Mer information

Frågor om jobbet:
Maud Holm samordnare 090-161812
Annika Sjölund samordnare, 090-16 30 48
Ann-Louise Grannas samordnare 090-16 48 09
Merja Maanmies samordnare 090163797
Christian Alfredsson enhetschef, 090-16 48 18


Fackliga frågor:
Kommunal: Emelie Persson, 090-16 18 87

Support:
Behöver du stöd när du ska göra din ansökan?
Kontakta vår support, 090-16 10 99, tryck 1

Säljer du annonser eller erbjuder rekryteringsstöd?
Var vänlig, kontakta inte kommunen om det! Vi väljer och kontaktar själva företag vi samarbetar med


Umeå kommun

Umeå kommun är regionens största arbetsgivare med 11 900 medarbetare. Våra jobb och vår värdegrund utgår från medborgarfokus, öppenhet, tillit och ständiga förbättringar. Umeå är en kulturstad i ständig utveckling. För att klara målet 200 000 invånare år 2050 behöver vi bli fler som arbetar för tillväxt och välfärd. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. De närmaste tio åren kommer vi att anställa omkring tusen medarbetare varje år. Vill du bli en av oss?