Modersmålslärare i romani chib till Kompetenscentrum för flerspråkighet

Ärende: UTBILDN:2017:134

Vi samverkar för att barn och unga ska utvecklas och ha en trygg uppväxt. Vi lär barn att läsa, skriva och räkna. Vi bidrar till att utveckla barns fantasi och tro på sin egen förmåga. Vi stödjer barn och unga att leva ett självständigt liv. Vi har Sveriges viktigaste jobb - vårt uppdrag är att ge unga framtidstro.

Kompetenscentrum för flerspråkighet verkar för att elever ska få bland annat undervisning i sitt modersmål. I förskolan och förskoleklass arbetar modersmålsläraren språkstärkande. Idag finns det 33 språk representerade inom verksamheten. Vi arbetar såväl med kommunal huvudman som enskild.

Nu söker Kompetenscentrum för flerspråkighet en modersmålslärare i Romani chib varietet kale. Romani chib är ett av Sveriges fem nationella minoritetsspråk.


Dina arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta med undervisning i modersmålet i grundskolan.Arbetet som modersmålslärare innebär att du undervisar på olika skolor i Umeå kommun. Vid behov kan även modersmålsstöd i förskolan och förskoleklass bli aktuellt.


Om dig

Vi söker dig som har dokumenterade språkkunskaper i ditt modersmål. Vi söker dig med lärarutbildning på modersmålet alt. svensk lärarutbildning, svenska B/svenska 2 samt uppvisad god digital erfarenhet. Vi lägger stor vikt vid att du som söker har pedagogisk erfarenhet. Har du dokumenterade kunskaper i flera språk är det meriterande.

Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och cv skrivet på svenska.
Har du lärarlegitimation bifoga denna.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.


Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning.


Övrigt

Anställningsform:
Allmän Visstidsanställning,20%, från och med snarast till och med 2018-06-19, tjänstgöringsgraden kan förändras utifrån aktuellt barn- och elevunderlag.

Tillträdesdag:
Enligt överenskommelse

Sista ansökningsdag:
2017-10-10


Mer information

Frågor om jobbet:
Marie Karling enhetschef, 0730- 73 61 50

Fackliga frågor:
Lärarnas Riksförbund, Birgitta Larsson, 090-16 18 94
Lärarförbundet, Anna Olskog, 090-16 49 32

Support:
Behöver du stöd när du ska göra din ansökan?
Kontakta vår support, 090-16 10 99, tryck 1

Säljer du annonser eller erbjuder rekryteringsstöd?
Var vänlig, kontakta inte kommunen om det! Vi väljer och kontaktar själva företag vi samarbetar med


Umeå kommun

Umeå kommun är regionens största arbetsgivare med 11 900 medarbetare. Våra jobb och vår värdegrund utgår från medborgarfokus, öppenhet, tillit och ständiga förbättringar. Umeå är en kulturstad i ständig utveckling. För att klara målet 200 000 invånare år 2050 behöver vi bli fler som arbetar för tillväxt och välfärd. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. De närmaste tio åren kommer vi att anställa omkring tusen medarbetare varje år. Vill du bli en av oss?