Boendehandledare till gruppbostad inom Funktionshinderomsorgen

Ärende: OMSORG:2017:112

Funktionshinderomsorgen i Umeå kommun vill i närhet och samspel vara en resurs som frigör och stärker människors förmåga att leva ett självständigt liv.

Boendet ska präglas av en miljö där man möts med respekt och medmänsklighet och ge alla möjlighet att utvecklas utifrån sina individuella förutsättningar. Vi erbjuder dig möjligheten att genomgå vår basutbildning, utveckla din yrkesskicklighet genom arbete inom olika verksamheter inom området.

 

Nu söker vi dig som vill jobba som boendehandledare hos oss på Historiegränd!

 


Dina arbetsuppgifter

Din uppgift blir att handleda och stödja personer med intellektuella funktionsnedsättningar i deras vardag. Du arbetar för att stärka den enskildes förmåga att leva ett självständigt liv utifrån sina resurser. Du kommer att arbeta med att planera, utföra, dokumentera, följa upp och utvärdera.


Om dig

Vi söker dig med pedagogisk utbildning eller liknande med inriktning och praktik inom intellektuella funktionsnedsättningar, alternativt motsvarande utbildning inom området.

-Du har kunskap om och erfarenhet av att möta personer med intellektuella funktionsnedsättningar, erfarenhet av att arbeta med autism när det gäller bemötande och kommunikation.
-Du har kunskap och erfarenhet av att möta personer med neuropsykiatriska diagnoser
-Du har erfarenhet av att arbeta med struktur, planering, motivering och handledning
-Du har god datavana och grundläggande datakunskaper
-Du har färdigheter att delta i fysiska aktiviteter.
-Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete i gruppbostad.

Du är flexibel och har god förmåga att samarbeta, har ett gott och respektfullt bemötande mot brukare, anhöriga och andra aktörer runt våra brukare. Du är nyfiken och har en vilja att dela våra värderingar och jobba mot uppsatta mål samt att arbeta med ständiga förbättringar.

Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och cv.


Övrigt

Anställningsform:
Tillsvidare, heltid, dag,kväll/journatt och helgtjänstgöring

Tillträdesdag:
Enligt överenskommelse

Sista ansökningsdag:
2017-10-02


Mer information

Frågor om jobbet:
Jan Brännström Enhetschef 076-800 30 75Fackliga frågor:
Kommunal: Emelie Persson, 090-16 18 87

Support:
Behöver du stöd när du ska göra din ansökan?
Kontakta vår support, 090-16 10 99, tryck 1

Säljer du annonser eller erbjuder rekryteringsstöd?
Var vänlig, kontakta inte kommunen om det! Vi väljer och kontaktar själva företag vi samarbetar med


Umeå kommun

Umeå kommun är regionens största arbetsgivare med 11 700 medarbetare. Våra jobb och vår värdegrund utgår från medborgarfokus, öppenhet, tillit och ständiga förbättringar. Umeå är en kulturstad i ständig utveckling. För att klara målet 200 000 invånare år 2050 behöver vi bli fler som arbetar för tillväxt och välfärd. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. De närmaste tio åren kommer vi att anställa omkring tusen medarbetare varje år. Vill du bli en av oss?