Undersköterska till Hälso-och sjukvård i hemmet

Ärende: ÄLDRE:2017:64

Äldreomsorgen i Umeå kommun vill i närhet och samspel vara en resurs som frigör och stärker människors förmåga att leva ett självständigt liv.

 

I Hälso- och sjukvård i hemmet arbetar undersköterskor, sjuksköterskor/distriktssköterskor, arbetsterapeuter samt fysioterapeuter. Vi utför hembesök hos personer över 18 år och som bor i sitt eget hem. Besöken består av olika medicinska insatser, rehabilitering och bedömning/förskrivning av hjälpmedel.

Målen för hälso- och sjukvården i hemmet är bland annat att stärka den enskildes förmåga att leva ett självständigt liv och att erbjuda en god och säker hälso- och sjukvård, samt att öka personens upplevelse av god kvalitet. För att uppnå målen har tre fokusområden identifierats som anger riktningen i arbetet. Dessa är; hälsofrämjande och rehabiliterande arbetssätt, medskapande samt samordning och ansvarsfördelning.

Vi söker nu ett flertal vikarier både för kortare samt längre tid, som undersköterska inom Hälso- och sjukvård i hemmet.Dina arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta i personens hem och tillsammans med sjuksköterskor och andra yrkesgrupper skapa förutsättning för personen att kunna bo kvar i sitt hem. Att arbeta som undersköterska inom hemsjukvården är ett fritt och självständigt arbete. Du utför delegerade medicinska arbetsuppgifter så som läkemedelshantering, provtagning samt såromläggningar.Om dig

Vi söker dig son är utbildad undersköterska. Du har tidigare erfarenhet av arbete inom hemsjukvård, erfarenhet av att arbeta med äldre och kunskap om sårvård. Du har också erfarenhet av venös provtagning.

 

Tjänsten kräver manuellt B-körkort.

 

Bifoga gärna personligt brev och cv.

Umeå kommun ingår i förvaltningsområdet för samiska och finska,
www.umea.se/minoriteter . Därför är det meriterande om du har kunskaper i något eller några av dessa språk.


Övrigt

Anställningsform:
Vikariat, heltid, från och med snarast till och med 2018-03-11

Tillträdesdag:
Snarast

Sista ansökningsdag:
2017-09-26


Mer information

Frågor om jobbet:
Anette Fors enhetschef, 090-16 18 85

Mia Tegstöm, enhetschef, 090-16 52 62

Fackliga frågor:
Kommunal: Emelie Persson, 090-16 18 87

Support:
Behöver du stöd när du ska göra din ansökan?
Kontakta vår support, 090-16 10 99, tryck 1

Säljer du annonser eller erbjuder rekryteringsstöd?
Var vänlig, kontakta inte kommunen om det! Vi väljer och kontaktar själva företag vi samarbetar med


Umeå kommun

Umeå kommun är regionens största arbetsgivare med 11 900 medarbetare. Våra jobb och vår värdegrund utgår från medborgarfokus, öppenhet, tillit och ständiga förbättringar. Umeå är en kulturstad i ständig utveckling. För att klara målet 200 000 invånare år 2050 behöver vi bli fler som arbetar för tillväxt och välfärd. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. De närmaste tio åren kommer vi att anställa omkring tusen medarbetare varje år. Vill du bli en av oss?