Fritidsledare till Umeå Fritid, extrajobb

Ärende: SAMHÄLL:2017:55

Vi söker dig som vill arbeta med ungdomar på våra mötesplatser, framförallt på våra fritidsgårdar. Verksamheten är öppen, frivillig och har verksamhet på kvällar, vardag och helg. Mötesplatserna finns inom Umeå inkl. Sävar, Hörnefors och Holmsund/Obbola. Ungdomens hus ligger i Hamnmagasinet och riktar sig till ungdomar och unga vuxna i åldrarna 15 – 25 år. Vill du bli en av oss?

Besök
www.umea.se/ung för mer information om verksamheten.


Dina arbetsuppgifter

Att arbeta som fritidsledare i ungdomsverksamhet på Umeå kommuns mötesplatser. Alla mötesplatser har olika åldersindelningar samt olika inriktningar för att möta olika besökares behov. Genom inflytande och delaktighet ska fritidsledare medverka till trygga och kreativa aktiviteter som ungdomar efterfrågar som främjar hälsa och goda uppväxtvillkor. Vi letar efter någon som vill/kan utmana ungdomar att tänka nytt.


Om dig

Vi vänder oss till dig som tycker det låter intressant och har fullständiga betyg från gymnasiet och/eller studerar eller har studerat på lärar-/ socionom-/ kultur-/idrottspedagogprogrammet eller annan utbildning som syftar till arbete med unga utifrån förebyggande eller främjande verksamhet. Önskvärt är om du har erfarenhet av ledaruppdrag inom ideell sektor. Vi söker efter personer med passion för olika hobbys, exempelvis skapande, spel, dans, musik, e-sport, bakning eller liknande. Vi ser det som en merit att kunna tala andra språk utöver svenska, t.ex. arabiska, persiska, dari, farsi, tigrinja, somaliska m.fl.

Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och cv.

Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning. Eftersom behovet är snarast och vi avser att ha en snabb rekryteringsprocess så ser vi gärna att du som ansöker har beställt belastningsregisterutdrag och är beredd att visa upp det redan vid intervjutillfället.


Övrigt

Anställningsform:

Allmän visstidsanställning, extrajobb
Vi söker fritidsledare som kan arbeta kvällar och helger under perioden augusti 2017-december 2017 med varierande tjänstgöringsgrad utifrån verksamhetens behov.

Tillträdesdag:
Rekryteringsarbetet kommer påbörjas under augusti månad och tillsättning sker sedan löpande, så dröj inte med att skicka in din ansökan.

Sista ansökningsdag:
2017-10-03 Ansökningarna handläggs löpande.


Mer information

Frågor om jobbet:
Jan Samuelsson, enhetschef, 070-640 30 76

Anders Burvall, enhetschef, 070-341 67 21

Dag Elfgren, enhetschef, 070-227 86 31Fackliga frågor:
Kommunal: Emelie Persson, 090-16 18 87
Vision: Marie Sandström, 090-16 18 86Support:
Behöver du stöd när du ska göra din ansökan?
Kontakta vår support, 090-16 10 99, tryck 1

Säljer du annonser eller erbjuder rekryteringsstöd?
Var vänlig, kontakta inte kommunen om det! Vi väljer och kontaktar själva företag vi samarbetar med


Umeå kommun

Umeå kommun är regionens största arbetsgivare med 11 900 medarbetare. Våra jobb och vår värdegrund utgår från medborgarfokus, öppenhet, tillit och ständiga förbättringar. Umeå är en kulturstad i ständig utveckling. För att klara målet 200 000 invånare år 2050 behöver vi bli fler som arbetar för tillväxt och välfärd. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. De närmaste tio åren kommer vi att anställa omkring tusen medarbetare varje år. Vill du bli en av oss?