Förskollärare till samisk förskoleverksamhet, förskolan Passaren

Ärende: UTBILDN:2017:89

Vi samverkar för att barn och unga ska utvecklas och ha en trygg uppväxt. Vi lär barn att läsa, skriva och räkna. Vi bidrar till att utveckla barns fantasi och tro på sin egen förmåga. Vi stödjer barn och unga att leva ett självständigt liv. Vi har Sveriges viktigaste jobb - vårt uppdrag är att ge unga framtidstro.

Samer är ett av världens urfolk med egen kultur, eget språk och egna sedvänjor. Umeå är en del av det område där samer bor, verkar och utövar sin kultur. Därför är det naturligt att Umeå ingår i förvaltningsområdet för samiska, där samisk kultur och samiska språk har ett förstärkt skydd enligt lagen om nationella minoriteter och minoritetsspråk. Umeå är en av kommunerna i förvaltningsområdet för samiska som särskilt ska skydda och främja samisk kultur och samiska språk.

Vi söker nu dig som vill arbeta i vår samiska förskoleverksamhet!   

Dina arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill vara med och arbeta i vår samiska förskoleverksamhet. Målsättningen är att verksamheten på sikt ska bedrivas helt på samiska och omfatta de samiska språk som vårdnadshavare efterfrågar. Den samiska förskolan är inrymd i förskolan Passaren på Teg, en av Umeå kommuns förskolor.

 

Du kommer att arbeta med att leda och utmana barn i åldersgruppen 1-5 år, enligt förskolans läroplan. Tillsamman med en resurspedagog kommer du att driva och utveckla det pedagogiska arbetet med barnen. Arbetet ska utgå ifrån förskolans läroplan och kommunala mål med fokus på samisk kultur och språk. Kontakt och samarbete med föräldrar är en viktig del i arbetet. Om du inte redan talar samiska kommer tid att avsättas för språkstudier i samiska inom tjänstens ram.

Den samiska förskoleverksamheten leds av förskolans chef.

Om dig

Vi söker dig som har gedigna kunskaper i samisk kultur, samiskt språk och samhälle. Du har förskollärarlegitimation och det är en fördel om du kan tala något samiskt språk men det är inget krav. Du ska ha intresse av att lära dig samiska.

Vi vill att du är en trygg vuxen, en god förebild och i alla sammanhang fokuserar du på barnens förmågor och möjligheter i samverkan med den övriga personalen. Vi vill också att du har god förmåga att använda dator/IT som pedagogiskt verktyg.

Vi vill att du bifogar personligt brev och cv.

Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning.


Övrigt

Anställningsform:
Tillsvidareanställning, heltid

Tillträdesdag:
Enligt överenskommelse, under förutsättning att ett tillräckligt antal barn anmält sig till den samiska förskolan.

Sista ansökningsdag:
2017-08-07


Mer information

Frågor om jobbet:
Anna Tjäderborn förskolechef, 070-202 20 11
Lena Enmark utvecklingsledare, 070-549 65 55


Fackliga frågor:
Kommunal: Emelie Persson, 090-16 18 87

Lärarförbundet: Anna Olskog, 090-16 49 32

Support:
Behöver du stöd när du ska göra din ansökan?
Kontakta vår support, 090-16 10 99, tryck 1

Säljer du annonser eller erbjuder rekryteringsstöd?
Var vänlig, kontakta inte kommunen om det! Vi väljer och kontaktar själva företag vi samarbetar med


Umeå kommun

Umeå kommun är regionens största arbetsgivare med 11 700 medarbetare. Våra jobb och vår värdegrund utgår från medborgarfokus, öppenhet, tillit och ständiga förbättringar. Umeå är en kulturstad i ständig utveckling. För att klara målet 200 000 invånare år 2050 behöver vi bli fler som arbetar för tillväxt och välfärd. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. De närmaste tio åren kommer vi att anställa omkring 1 000 medarbetare varje år. Vill du bli en av oss?