Personliga assistenter

Ärende: OMSORG:2017:114

Funktionshinderomsorgen i Umeå kommun vill i närhet och samspel vara en resurs som frigör och stärker människors förmåga att leva ett självständigt liv.


Personlig assistans finns att söka för den som är under 65 år och har en funktionsnedsättning som innebär ett omfattande behov av stöd och hjälp. Syftet med insatsen är att få hjälp med de grundläggande behoven. Det innebär hjälp att äta, av- och påklädning, personlig hygien och kommunikation. Den personliga assistansen är individuellt anpassad och ska ge den enskilde ökade möjligheter till ett självständigt liv.


Dina arbetsuppgifter

I ditt uppdrag som personlig assistent inryms att följa med brukaren på hennes aktiviteter, hjälp med hygien, dusch samt förflyttningar, samt att vara delaktig i fritid- och intressen. Du deltar aktivt i skapandet av en meningsfull vardag och fritid. Du kommer arbeta motiverande och hjälpa brukaren att nå uppsatta mål. Det är väldigt viktigt att du är strukturerad, har tålamod, en positiv inställning och att du kan arbeta motiverande. Brukarens vardag styr arbetsuppgifterna så det är även viktigt att du som personlig assistent kan vara flexibel.

                                           
Digital dokumentation är obligatoriskt så du bör ha grundläggande datakunskaper.
Du ingår i en arbetsgrupp som har ett gemensamt arbetssätt men du utför alltid arbetsuppgifterna själv.Om dig

Vi söker dig som har ett intresse för såväl kultur som samhällsaktiviteter av olika slag. Du behöver vara lösningsorienterad, med hjärta och vilja att motivera andra människor till utveckling. Det är meriterande om du är träningsintresserad och är vid god fysik, samt har ett moget och intellektuellt sätt att betrakta din omgivning.

 

Vi ser både kvinnliga och manliga sökanden, i varierande åldrar!

Vid ansökan är det viktigt att du bifogar ditt personliga brev och cv.


Övrigt

Anställningsform:

2 platser
Tillsvidareanställning, deltid ca 50%, schemalagd arbetstid måndag-söndag. Viss jour kan förekomma.

Tillträdesdag:
Enligt överenskommelse

Sista ansökningsdag:
2017-10-04


Mer information

Frågor om jobbet:
Erik Öst enhetschef, 090-16 10 20

Fackliga frågor:
Kommunal: Emelie Persson, 090-16 18 87

Support:
Behöver du stöd när du ska göra din ansökan?
Kontakta vår support, 090-16 10 99, tryck 1

Säljer du annonser eller erbjuder rekryteringsstöd?
Var vänlig, kontakta inte kommunen om det! Vi väljer och kontaktar själva företag vi samarbetar med


Umeå kommun

Umeå kommun är regionens största arbetsgivare med 11 900 medarbetare. Våra jobb och vår värdegrund utgår från medborgarfokus, öppenhet, tillit och ständiga förbättringar. Umeå är en kulturstad i ständig utveckling. För att klara målet 200 000 invånare år 2050 behöver vi bli fler som arbetar för tillväxt och välfärd. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. De närmaste tio åren kommer vi att anställa omkring tusen medarbetare varje år. Vill du bli en av oss?