Utredare till kommunledningsstaben

Ärende: STÖD:2017:52

Kommunledningsstaben omfattar nämndkansli, juridik, utredning, administrativ service till kommunalråd och ledning samt valkansli. Kommunledningsstaben är kommunens centrala funktion för administrativ verksamhetsutveckling, dokument- och informationshantering och juridiskt stöd.Dina arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta med olika typer av uppdrag inom kommunledningsstabens verksamhet och fungera som stöd till andra verksamheter. Det kan handla om att planera och bereda vissa möten, skriva protokoll och ansvara för efterarbete i form av beslutsexpediering och publicering av protokoll.

 

Du kommer också att ha sekreteraruppdrag inom Umeå kommuns rådgivande organ samt samverkansgrupper mellan arbetsgivare och fackliga organisationer.

 

Du utför analys- och utredningsuppdrag och deltar i projekt.


Om dig

Vi söker dig som har högskoleutbildning med examen inom offentlig förvaltning och statsvetenskap. Du behärskar Officepaketet. Önskvärt är om du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter, men det är inget krav.


I ditt arbete är du serviceinriktad, noggrann och strukturerad. Du är duktig på att uttrycka dig i tal och skrift. Som person är du självgående, flexibel och har god samarbetsförmåga. Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper.


Bifoga gärna personligt brev och cv.


Övrigt

Anställningsform:
Vikariat, heltid från och med 2018-01-01 till och med 2018-09-31

Tillträdesdag:
2018-01-01

Sista ansökningsdag:
2017-10-03


Mer information

Frågor om jobbet:
Jan Bergman, direktör för administration och kommunikation, 090-16 12 59

Olov Häggström, utredare  kommunledningsstaben, 090-16 12 40

Fackliga frågor:
Saco: P-O Backlund, 090-16 19 68
Vision: Marie Sandström, 090-16 18 86


Support:
Behöver du stöd när du ska göra din ansökan?
Kontakta vår support, 090-16 10 99, tryck 1

Säljer du annonser eller erbjuder rekryteringsstöd?
Var vänlig, kontakta inte kommunen om det! Vi väljer och kontaktar själva företag vi samarbetar med


Umeå kommun

Umeå kommun är regionens största arbetsgivare med 11 900 medarbetare. Våra jobb och vår värdegrund utgår från medborgarfokus, öppenhet, tillit och ständiga förbättringar. Umeå är en kulturstad i ständig utveckling. För att klara målet 200 000 invånare år 2050 behöver vi bli fler som arbetar för tillväxt och välfärd. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. De närmaste tio åren kommer vi att anställa omkring tusen medarbetare varje år. Vill du bli en av oss?